Enlaces

 

Trapero recupera el seu equip a la cúpula dels Mossos: restitueix Ferran López

  Actualitzat 
 
TEMA:
 
MOSSOS D'ESQUADRA
El major Trapero, després de la seva restitució

Canvis a la cúpula de la policia catalana, només dues setmanes després de la restitució de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d'Esquadra.

El comissari Ferran López serà el màxim responsable de l'estructura policial després de Trapero. López va ser el comissari que va substituir-lo al capdavant dels Mossos d'Esquadra després de l'1-O per l'article 155.

D'altra banda, els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero s'incorporen també a la direcció operativa. Joan Carles Molinero, que a partir d'ara serà el nou portaveu del cos, era el comissari que formava part de la Prefectura juntament amb Trapero i Ferran López abans de l'aplicació de l'article 155.

López i Molinero van acompanyar Trapero quan va declarar davant l'Audiència Nacional l'octubre de 2017
López i Molinero van acompanyar Trapero quan va declarar davant l'Audiència Nacional l'octubre del 2017 (ACN/Roger Pi de Cabanyes)


El fins fa pocs dies comissari en cap, Eduard Sallent, passa a liderar la Regió Metropolitana Sud a petició pròpia, segons el comunicat del cos policial.

Per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d'Investigació Criminal, amb la comissària Marta Fernández al capdavant, que fins ara n'era la subcap.

 

El nou organigrama dels Mossos que s'ha donat a conèixer aquest divendres també estipula que el comissari David Boneta continuarà al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i que el comissari Rafel Comes assumeix les funcions de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

A banda, la comissària Alícia Moriana, fins ara subcap de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha estat nomenada cap de l'Escola de Policia de Catalunya i el comissari Joan Portals, que liderava la Regió Policial Metropolitana Sud, passarà a ser cap de la Comissaria General de Mobilitat.