Enlaces

 

Del New York Times a Al-Jazeera: l'aparició de Puigdemont, a les portades internacionals

Les principals capçaleres destaquen que l'expresident s'ha "arriscat" a tornar a Catalunya mentre pesa sobre seu una ordre de detenció

RedaccióActualitzat

Les portades digitals dels principals diaris europeus i nord-americans es fan ressò del retorn de Puigdemont a Catalunya i de l'operació policial per mirar de localitzar-lo.

Ha estat la notícia principal a la portada de la BBC, que porta per títol "La policia persegueix un exlíder separatista català després del seu sorprenent retorn de l'exili".

El també britànic The Guardian ha obert la seva edició digital amb la notícia i destacava els controls policials a les carreteres per intentar saber el parador de l'expresident.

 

Després del discurs que Puigdemont ha ofert davant dels milers de manifestants congregats a l'Arc de Triomf, els Mossos li han perdut la pista i han acabat activant una operació Gàbia, que s'ha aixecat més de tres hores després sense haver pogut localitzar l'expresident.

"Carles Puigdemont reapareix a Catalunya, abans de tornar a desaparèixer", assenyala Le Monde, una de les capçaleres franceses de referència. El diari assenyala que ha desaparegut, després de comparèixer breument, "burlant-se d'una àmplia presència policial".

 

Sense deixar França, Le Figaro també ha informat sobre la detenció d'un agent dels Mossos que seria el propietari del vehicle amb què ha fugit Puigdemont.

 

La versió digital del Corriere Della Sera ofereix als lectors el vídeo de l'arribada de Puigdemont, "escortat per altres polítics independentistes".

 

A l'altra banda de l'Atlàntic, el New York Times subratlla que Puigdemont ha tornat a Catalunya "desafiant l'ordre de detenció" de la justícia i recorda que es trobava a l'exili des del 2017.

 

El Washington Post va en la mateixa línia: "el líder català Puigdemont torna a Espanya després de 7 anys i s'arrisca a ser detingut".

 

Al-Jazeera, mitjà radicat a Qatar, ha apuntat que el govern espanyol podria estar "en risc" si el líder independentista és detingut en la seva tornada.

Tot i que no és un mitjà convencional, un usuari de X ha mostrat que el succés també ha aparegut a les notícies que es mostren al metro de Tòquio:

 

ARXIVAT A:
JUNTSINVESTIDURACARLES PUIGDEMONTPARLAMENT DE CATALUNYA